Eugenia uniflora

Surinamikirsche, Pitanga, Kirschmyrte

Englische Bezeichnung: Pitanga, Suriname Cherry, Brazilian cherry, Cayenne cherry
Spanische Bezeichnung: Ñangapiry, Capulí, Pitanga, Cereza de Cayena

Familie  

Myrtengewächse (Myrtaceae)

Hauptbestandteile:  

Mineralstoffe: Kalium, Magnesium, Calcium
Vitamine: B-Vitamine, C, Beta – Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien (Quercitin, Flavonoide…)

 

Ernte-Hinweise:

Reif sind die Früchte, wenn sie rot gefärbt sind.

Verwendung:  

  • Frucht: Obstsalat, Smoothies,…

Der Geschmack der Suriam-Kirsche reicht je nach Sorte und Reifegrad von süß bis sauer, mit einer dezenten Schärfe. Im Allgemeinen gilt: Je dunkler die Frucht, desto süßer ist sie. Sie ist eine sehr gute Quelle für Vitamin C.

Family 

Myrtle family (Myrtaceae)

Main components:  

Minerals: potassium, magnesium, calcium

Vitamins: B vitamins, C, beta – carotene (provitamin A).

Secondary plant substances: antioxidants (quercitin, flavonoids…)


Harvesting guideline

The fruits are ripe when they are red in colour.

Use:  

  • Fruit: fruit salad, smoothies,…

The taste of the Suriam cherry ranges from sweet to sour, with a subtle sharpness, depending on the variety and degree of ripeness. In general, the darker the fruit, the sweeter it is. It is a very good source of vitamin C.

Familia  

Familia de los mirtos (Myrtaceae)

Componentes principales: 

Minerales: potasio, magnesio, calcio

Vitaminas: Vitaminas B, C, beta – caroteno (provitamina A).

Sustancias vegetales secundarias: antioxidantes (quercitina, flavonoides…)


Guía de cosecha

 

Los frutos están maduros cuando son de color rojo.

Uso:  

  • Fruta: macedonia, batidos,…

El sabor de la cereza Suriam oscila entre dulce y ácido, con un sutil toque picante, según la variedad y el grado de madurez. En general, cuanto más oscura es la fruta, más dulce es. Es una muy buena fuente de vitamina C.