Rucola selvatica
Rucola
Spanische Bezeichnung: Rúcula, Arúgula

Familie
Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)
Verwendbare Teile
Blätter
Hauptbestandteile
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Mineralstoffe: Kalium, Calcium, Magnesium, Eisenk
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Vitamine: B-Vitamine, C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
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Sekündäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, krebsfeindliche Senfölglycoside
Ernte-Hinweise:
Rucola ist erntereif, wenn die Blätter etwa zehn Zentimeter lang sind.
Die Blätter werden etwa drei Zentimeter über der Erde abgeschnitten – so kann der Rucola bis zu drei Mal geerntet werden, weil genügend neue Blätter nachwachsen. Sobald die Pflanzen Blütenstände bilden, werden die Blätter in der Regel zu scharf, um sie als Salat zu verwenden. Man kann die älteren Blätter aber trocknen, zerkleinern und als Würze für Pizza und andere mediterrane Gerichte verwenden.
Verwendung:
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Rohkost
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im Salat, auf Sandwiches, Pizza…
Family
Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: calcium, magnesium, potassium, iron
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Vitamins: B vitamins, C, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
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Secundary plant substances: antioxidants as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane
Harvesting Guidelines:
Arugula is ready for harvest when the leaves are about ten centimeters long. The leaves are cut off about three centimeters above the ground – this allows the arugula to be harvested up to three times because enough new leaves will grow back. Once the plants forms blossoms, the leaves usually become too pungent to use as a salad. However, you can dry the older leaves, chop them up and use them as a seasoning for pizza and other Mediterranean dishes.
Use:
Raw
– served in a salad, on sandwiches…
Even in ancient times, the plant was very popular. In many countries, rocket was disdained as a weed for a long time. Only when the Italian cuisine became more and more popular, the rocket has spread again in other countries.