Brassica oleracea var. palmifolia
Palmkohl, Schwarzkohl, Italienischer Kohl, Toskanischer Kohl
Spanische Bezeichnung: Col rizada, Cavolo Nero
Familie
Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)
Verwendbare Teile
Blätter
Hauptbestandteile
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Mineralstoffe: Calcium, Eisen, Kalium, Zink
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Vitamine: C, K, E, Beta-Carotin (Provitamin A)
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Sekündäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien: Flavonoide (Carotinoide), Quercetin, sowie krebsfeindlichee Senfölglycoside
Ernte-Hinweise:
Wenn immer die unteren Blätter geerntet werden, wächst der Grünkohl von der Mitte aus nach und man erhält eine reichere Ernte.
Verwendung:
Rohkost, Dünsten, Dampfgaren, Anbraten, Backen
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z.B.: als Gemüsbeilage oder in Eintöpfen, Pasta-Gerichten, Salaten, Smoothies
Family
Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: Calcium, iron, potassium, Zinc
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Vitamins: C, K, E, Beta-Carotene (Provitamin A)
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Secundary plant substances: Antioxidants: flavonoids (carotenoids), quercetin, as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane
Harvesting Guidelines:
If the lower leaves are harvested, the kale will regrow from the center and the harvest will be more abundant.
Use:
Raw, steaming, sautéing, baking
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e.g.: as a vegetable garnish or in stews, pasta dishes, salads, smoothies
The dark cabbage leaves are a true superfood! In addition to the numerous vitamins and minerals, it also contains a high-quality amino acid profile, fiber and valuable secondary plant compounds.
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