Brassica oleracea var. palmifolia

Palmkohl (Schwarzkohl, Italienischer Kohl, Toskanischer Kohl)

Englische Bezeichnung: Dino Kale, Tuscan kale, Italian kale, Flat Back Kale, Palm Tree Kale, Black Tuscan Palm

Spanische Bezeichnung: Col rizada, Cavolo Nero

 

Familie  

Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)

Verwendbare Teile 

Blätter

Hauptbestandteile 

  • Mineralstoffe: Calcium, Eisen, Kalium, Zink
  • Vitamine: C, K, E, Beta-Carotin (Provitamin A)
  • Sekündäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien: Flavonoide (Carotinoide), Quercetin, sowie krebsfeindlichee Senfölglycoside

Ernte-Hinweise:  

Wenn immer die unteren Blätter geerntet werden, wächst der Grünkohl von der Mitte aus nach und man erhält eine reichere Ernte.
 

Verwendung:  

Rohkost, Dünsten, Dampfgaren, Anbraten, Backen  

  • z.B.: als Gemüsbeilage oder in Eintöpfen, Pasta-Gerichten, Salaten, Smoothies

    Die dunklen Kohlblätter sind ein wahres Superfood! Neben den zahlreichen Vitaminen und Mineralstoffen enthält er auch ein hochwertiges Aminosäureprofil, Ballaststoffe und wertvolle sekundäre Pflanzenstoffe.

     

    Family  

    Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)

    Parts Used: 

    Leaves

    Key Constituents:

    • Minerals: Calcium, iron, potassium, Zinc
    • Vitamins: C, K, E, Beta-Carotene (Provitamin A)
    • Secundary plant substances: Antioxidants: flavonoids (carotenoids), quercetin, as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane

    Harvesting Guidelines:  

    If the lower leaves are harvested, the kale will regrow from the center and the harvest will be more abundant.

    Use:  

    Raw, steaming, sautéing, baking

    e.g.:  as a vegetable garnish or in stews, pasta dishes, salads, smoothies

    The dark cabbage leaves are a true superfood! In addition to the numerous vitamins and minerals, it also contains a high-quality amino acid profile, fiber and valuable secondary plant compounds.

     

    Familia  

    Verduras crucíferas (Brassicaceae)

    Partes utilizadas: 

    Hojas

    Constituyentes principales:

    • Minerales: Calcio, hierro, potasio, Zinc
    • Vitaminas: C, K, E, Betacaroteno (Provitamina A)
    • Sustancias vegetales secundarias: Antioxidantes: flavonoides (carotenoides), quercetina, así como compuestos glucosinolados que contienen azufre anticancerígenos, isotiocianatos y sulforafano.

    Guía de cosecha:  

    Si se cosechan las hojas inferiores, la berza volverá a crecer desde el centro y la cosecha será más abundante.

    Use:  

    Crudas, al vapor, salteadas, al horno

    p.ej.: como guarnición de verduras o en guisos, platos de pasta, ensaladas, batidos

     

    Las hojas de col oscura son un auténtico superalimento. Además de las numerosas vitaminas y minerales, también contienen un perfil de aminoácidos de alta calidad, fibra y valiosos compuestos vegetales secundarios.