Brassica rapa subsp. chinensis
Pak Choi
Spanische Bezeichnung: Pak Choi

Familie
Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Calcium, Magnesium, Kalium
Vitamine: B-Vitamine, C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, Flavonoide, Phenolsäure, krebsfeindliche Senfölglycoside
Ernte-Hinweise:
Einzelne Blätter können während der gesamten Wachstumszeit geerntet werden. Mit zunehmendem Alter verändern sich Geschmack und Konsistenz, sodass die Milde verloren geht.
Verwendung:
Rohkost, Dünsten, Blanchieren, Braten
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z.B.: als Gemüsebeilage in Aufläufen, Eintöpfen, Curri
Family
Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: Calcium, magnesium, potassium
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Vitamins: B vitamins, C, folic acid, Beta-Carotene (Provitamin A)
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Secundary plant substances:
antioxidants, flavonoids, phenolic acid as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane
Harvesting Guidelines:
If the lower leaves are harvested, the kale will regrow from the center and the harvest will be more abundant.
Use:
Raw, steaming, sautéing, baking
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e.g.: as a vegetable garnish or in stews, pasta dishes, salads, smoothies
Pak choi originates from Asia. In China, Korea and Japan, the vegetable, which is botanically closely related to Chinese cabbage, has been known for a long time.