Cucurbita maxima
Duchesne ssp. maxima
convar. maxima ‘Red Kuri’

Hokkaido Kürbis

Englische Bezeichnung: ‘Red Kuri’ Squash, Hokkaido Pumpkin
Spanische Bezeichnung: Hokkaido

Familie  

Kürbisgewächse (Cucurbitaceae)

Hauptbestandteile:  

Mineralstoffe: Kalium, Eisen, Magnesium 
Vitamine: B-Vitamine, C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, Lutein, Lycopin, Zeaxanthin

 

Ernte-Hinweise:  

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Verwendung:  

 Kochen, Backen, Pürieren
  • z.B.: als Gemüsebeilage, Ofengemüse, Suppe, Eintopf, Kuchen
Ursprünglich stammt der kleine, tief orange Kürbis von der japanischen Nordinsel Hokkaido. Das feste, nussige Fruchtfleisch des Hokkaido-Kürbisses schmeckt besonders gut, da es sehr faserarm ist. Im Vergleich zu anderen Kürbissorten hat er einen deutlich höheren Umfang an Nährstoffen durch seinen niedrigen Wasseranteil.

Family  

Cucurbits (Cucurbitaceae)

Parts Used: 

Fruits

Key Constituents:

  • Minerals: magnesium, iron, potassium
  • VitaminsB vitamins, C, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
  • Secundary plant substancesantioxidants, lutein, lycopene, zeaxanthin

Harvesting Guidelines:  

If the lower leaves are harvested, the kale will regrow from the center and the harvest will be more abundant.

Use:  

 

Cooking, baking, pureeing

 

e.g.: as vegetable garnish, oven vegetables, soup, stew, cake

 

 

 

 

Originally, the small, deep orange pumpkin comes from the Japanese northern island of Hokkaido. The firm, nutty flesh of the Hokkaido pumpkin tastes particularly good because it is not as fibrous.

Compared to other pumpkin varieties, it has a significantly higher level of nutrients due to its low water content.