Lactuca sativa var. capitata nidus tenerimma
Eisberg Salat
Spanische Bezeichnung: Lechuga Iceberg

Familie
Korbblütler (Asteraceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Kalium
Vitamine: Vitamin C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien
Ernte-Hinweise:
Wenn die Blätter und der Kopf voll ausgebildet sind, sollte der Eisbergsalat binnen weniger Tage geerntet werden. Einfach den Kopf dicht über der Erdoberfläche, am besten am Morgen, wenn die Blätter noch frisch und knackig sind, abschneiden.
Verwendung:
Rohkost
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in Salaten, auf Sandwiches
Family
Compositae (Asteraceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: potassium
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Vitamins: vitamin C, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
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Secundary plant substances: Antioxidants
Harvesting Guidelines:
If the lower leaves are harvested, the kale will regrow from the center and the harvest will be more abundant.
Use:
Raw
– served in a salad, on sandwiches…
Crunchy lettuce perfectly describe what the iceberg lettuce all about!
The name originated because it was kept fresh with ice for transport from coast to coast. Thus, even long transport routes could be survived without losing crunchiness and taste. The iceberg lettuce contains a lot of water and hardly any nutrients but provides some fiber.
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