Lactus sativa var. crispa
Eichblattsalat, Eichenlaubsalat
Spanische Bezeichnung: Hoja Roble

Familie
Korbblütler (Asteraceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Kalium
Vitamine: Vitamin C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, geringe Mengen Bitterstoffe
Ernte-Hinweise:
Zum Ernten des Kopfes wird der Strunk direkt über dem Boden mit einem scharfen Messer abgeschnitten. Alternativ können Sie den Salat auch mit der Wurzel aus dem Boden herausdrehen.
Verwendung:
Rohkost
-
in Salaten, auf Sandwiches
Family
Compositaea (Asteraceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: potassium
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Vitamins: C, folic acid, Beta-Carotene (Provitamin A)
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Secundary plant substances: antioxidants, small amounts of bitters
Harvesting Guidelines:
To harvest the head, cut off the stalk just above the soil with a sharp knife. Alternatively, you can twist the lettuce out of the ground with the root.
Use:
Raw
– served in a salad, on sandwiches…
Oakleaf lettuce is a relative of lettuce and endive, from which the Americans have bred this optically and culinary interesting version.