Glycine max
Edamame, Unreife Sojabohne
Spanische Bezeichnung: Edamame, Soja inmadura

Familie
Hülsenfrüchtler (Fabaceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Calcium, Magnesium, Kalium, Eisen
Vitamine: B-Vitamine, C, E, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Flavonole, Phytoöstrogene, Isoflavone
Ernte-Hinweise:
Wenn einige Blätter sich gelb färben und bevor die grünen Schoten langsam beginnen gelb zu werden ist es Zeit die Bohnen zu ernten. Dafür einfach abpflücken.
Verwendung:
Dünsten, Kochen
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serviert mit Salz als Snack, als Beilage, in Eintöpfen, Curries,..
Family
Legumes (Fabaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: Calcium, magnesium, potassium, iron
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Vitamins: B vitamins, C, E, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
Secundary plant substances: Flavonols, phytoestrogens, isoflavones
Harvesting Guidelines:
When some leaves turn yellow and before the green beans start to turn yellow, it is time to harvest the beans. To do this, simply pick them off.
Use:
Steaming, cooking
– served with salt as a snack, as a side dish, in stews, curries,…
Edamame (Japanese for „bean on a branch“) is the name given to the unripe green soybeans that are harvested. Edamame beans are edible, but not the green pods. Unlike other legumes and beans, edamame only takes around five minutes to cook. Edamame beans are a wonderful source of plantbased protein.
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