Brassica rapa subsp. pekinensis
Chinakohl
Pekingkohl, Selleriekohl
Spanische Bezeichnung: Col China

Familie
Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Calcium, Magnesium, Kalium
Vitamine: B-Vitamine, C, Polsäure
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, krebsfeindliche Senfölglycoside
Ernte-Hinweise:
Den kompletten Kopf nah am Boden abschneiden und gegebenenfalls die äußeren Blätter entfernen. Eine frühere Ernte einzelner Blätter ist auch möglich, denn Chinakohl treibt immer wieder nach.
Verwendung:
Rohkost, Kochen, Dünsten, Schmoren, Blanchieren, Braten, Fermentieren
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z.B.: als Gemüsebeilage in Salaten, Aufläufen, Sauerkraut,…
Family
Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
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Minerals: calcium, magnesium, potassium
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Vitamins: B vitamins, C, folic acid
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Secundary plant substances:
antioxidants, as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane
Harvesting Guidelines:
Cut off the entire head close to the ground and, if necessary, remove the outer leaves. Earlier harvesting of individual leaves is also possible, because Chinese cabbage always sprouts again.
Use:
raw, cooking, stewing, blanching, sauteeing, fermenting
– As a vegetable side dish, in stews, salads, casseroles…
Chinese cabbage originated in northern China and quickly spread throughout the Asian region. There it has been one of the most cultivated and used vegetables for centuries.