Brassica rapa var. japonica

Asia Salat

Englische Bezeichnung: Asian Lettuce
Spanische Bezeichnung: Lechuga Asiatica

Familie  

Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)

Hauptbestandteile:  

Mineralstoffe: Calcium, Magnesium, Kalium 
Vitamine: B-Vitamine, C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, krebsfeindliche Senfölglycoside

 

Ernte-Hinweise:  

Einzelne Blätter können während der gesamten Wachstumszeit geerntet werden.

Verwendung:  

 Rohkost
  • z.B.: als Gemüsebeilage in Salaten, auf Sandwiches, …
Der Asia-Salat zählt wie die Kohlsorten zu den Kreuzblütengewächsen und enthält daher auch die wertvollen Senfölglycoside, die man an dem pikanten Aromen wahrnehmen kann. 

Family  

Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)

Parts Used: 

Leaves

Key Constituents:

  • Minerals: Calcium, magnesium, potassium
  • VitaminsB vitamins, C, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
  • Secundary plant substancesantioxidants as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane

Harvesting Guidelines:

Single leaves can be harvested throughout the growing season.

Use:  raw

– As a vegetable side dish, in salads, on sandwiches…

 

 

 

 

 

 

Like cabbage, Asian lettuce belongs to the cruciferous family and therefore also contains the valuable mustard oil glycosides, which can be noticed from the spicy aroma.