Brassica rapa var. japonica
Asia Salat
Spanische Bezeichnung: Lechuga Asiatica

Familie
Kreuzblütengewächse (Brassicaceae)
Hauptbestandteile:
Mineralstoffe: Calcium, Magnesium, Kalium
Vitamine: B-Vitamine, C, Folsäure, Beta-Carotin (Provitamin A)
Sekundäre Pflanzenstoffe: Antioxidantien, krebsfeindliche Senfölglycoside
Ernte-Hinweise:
Einzelne Blätter können während der gesamten Wachstumszeit geerntet werden.
Verwendung:
Rohkost
-
z.B.: als Gemüsebeilage in Salaten, auf Sandwiches, …
Family
Cruciferous Vegetables (Brassicaceae)
Parts Used:
Leaves
Key Constituents:
-
Minerals: Calcium, magnesium, potassium
-
Vitamins: B vitamins, C, folic acid, beta-carotine (Provitamin A)
-
Secundary plant substances: antioxidants as well as anti-cancer sulfur-containing glucosinolate compounds, isothiocyanates and sulforaphane
Harvesting Guidelines:
Single leaves can be harvested throughout the growing season.
Use: raw
– As a vegetable side dish, in salads, on sandwiches…
Like cabbage, Asian lettuce belongs to the cruciferous family and therefore also contains the valuable mustard oil glycosides, which can be noticed from the spicy aroma.